Sunt model și mă simt nesigur

Acum câteva zile, am dat peste un film foarte interesant. A fost conversația lui Ted despre celebrul model Cameron Russell. Cameron a avut curajul să surprindă publicul spunând că va spune lucruri despre care majoritatea modelelor nu vorbesc niciodată, apoi a șocat publicul spunând: „Sunt model și mă simt nesigur”.

 

Dar cum poate o persoană foarte frumoasă să se simtă nesigură?

Știm cu toții că multor oameni le lipsește încrederea pentru că nu sunt suficient de drăguți, așa că cum poate o persoană care știe că este foarte frumoasă să se simtă nesigură?

 

Deși discursul lui Cameron nu a fost suficient de detaliat, am putut scoate la iveală câteva fapte care m-au ajutat să înțeleg de ce a spus-o. De altfel, Cameron nu a vorbit despre un caz personal pentru că în același videoclip spunea că se întâlnește mereu cu alte modele (desigur) și că sunt cei mai nesiguri oameni din lume.

 

Oamenii frumoși se simt mai încrezători?

Cameron a invocat două motive pentru nesiguranța modelelor, iar primul a fost înconjurat de femei mai frumoase. Acest lucru ne aduce la un fapt foarte important; felul în care îi vedem pe ceilalți este foarte diferit de felul în care ei se văd pe ei înșiși.

 

Oamenii, în special femeile, se compară întotdeauna cu ceilalți. Și în timp ce oamenii obișnuiți sunt comparați cu alți oameni obișnuiți, supermodelele sunt comparate cu alte supermodele. Rezultatul final este că atât de mulți oameni se simt nesiguri în legătură cu aceste comparații, chiar dacă sunt foarte frumoase.

 

Motivul pentru care credem că toți oamenii extrem de frumoși sunt foarte încrezători este pentru că sunt foarte puțini oameni curajoși ca Cameron care spun întregul adevăr. Nu spun că toți oamenii extrem de frumoși sunt nesiguri, dar subliniez doar că a fi super atractiv nu te va ajuta să ai încredere în tine dacă continui să privești lumea în sensul greșit.

 

În Programul Solid Confidence, am spus că felul în care privești lumea și analizezi evenimentele poate fie să confirme, fie să distrugă încrederea în tine. Încrederea nu se leagă de ceea ce ai sau deții, ci de felul în care te gândești la ceea ce ai.

 

Presiunea de a arăta bine

Al doilea motiv pentru care Cameron l-a observat este că toate modelele sunt mereu presate pentru a le menține să arate grozav tot timpul. Dacă dintr-un motiv oarecare un model nu arăta perfect într-o zi, s-ar putea să se simtă mai puțin încrezător, pur și simplu pentru că alții i-au impus cerințe foarte mari.

 

Într-un articol anterior, am explicat cum un copil care crește într-o casă care îi solicită foarte mult și se așteaptă ca el să aibă succes tinde să sufere de probleme de încredere ca urmare a neîndeplinirii așteptărilor părinților săi.

Cu alte cuvinte, realizările pe care le vei obține în viață te pot face mai încrezător sau o pot ruina pe baza unor standarde care ți-au fost deja stabilite în minte.

 

Deci, ce este mâncarea ambalată aici?

Trebuie să realizezi că resursele, sau lipsa lor, afectează o persoană doar din cauza modului în care gândește. O persoană plină de resurse poate să nu aibă încredere în ei, în timp ce o persoană cu mai puține resurse se poate simți mai încrezătoare.