...

Două motive pentru care ești încă blocat în trecut

De ce ești încă prins în trecut?

Alegerea este întotdeauna … motivul.

Majoritatea oamenilor cred că sunt blocați din cauza trecutului lor. Îi întrebi de ce nu fac progrese în viață și îți arată degetele spre o copilărie dificilă, părinți agresivi și un trecut neplăcut.

De ce majoritatea psihologilor nu ajută cu adevărat, se explică, „etichetarea persoanelor cu anumite tulburări și apoi încurajarea acestora să creadă că nu există cale de ieșire”. În zilele noastre, nu este neobișnuit să găsești pe cineva care crede cu tărie că va avea întotdeauna o viață proastă doar pentru că a fost abuzat sau abuzat în copilărie.

 

Și, desigur, această tendință este o absurditate totală, deoarece se bazează exclusiv pe lipsa de cunoștințe. Când îți dai seama că fiecare lucru rău care s-a întâmplat în trecut poate fi inversat prin corectarea prezentului, atunci vei fi eliberat.

 

De exemplu, persoanele care sunt abuzate de părinți până când simt că nu au nicio valoare. În acest caz, nimeni nu le poate învinui … nu au fost responsabili pentru asta.

Cu toate acestea, trebuie să lucrați la încrederea în sine și să vă simțiți bine din nou. De ce ești încă prins în trecutul tău și dacă problema este atât de simplă de ce sunt atât de mulți oameni prinși în trecut?

 

Când i se întâmplă un lucru rău cuiva, el încearcă repede să-l explice. Creierul uman este conceput în așa fel încât urăște incertitudinea și, prin urmare, cere întotdeauna explicații pentru lucruri care nu îi sunt clare.

De aceea te gândești adesea la oameni misterioși sau la cei care îți trimit semnale mixte.

 

Acum, deoarece problemele din trecut sunt mari probleme, încercăm să găsim explicații pentru ele și de aici începe problema. În loc să ne dăm seama că avem de-a face cu oameni instabili, cu persoane care au nevoie de ajutor sau chiar cu psihopați, presupunem rapid că problema este cu noi.

 

De aceea, atât de mulți oameni își pierd încrederea atunci când judecă totul din perspectiva unui trecut dificil. Ei presupun că a fost ceva în neregulă cu ei și, prin urmare, au fost maltratați.

 

Când o persoană începe să gândească astfel, judecând din trecutul său, crede că problema este cu el și nu cu ceilalți. Cum să scapi de trecut? Pentru a scăpa de trecut, trebuie să urmați acești pași simpli:

 

1.      Realizează că nu ești tu:

primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a te elibera de trecut este să-ți dai seama că nu ești responsabil pentru abuzurile care ți s-au întâmplat recent. Când vă dați seama de acest lucru, o mulțime de încredere vă va reveni.

 

2.      Asumați-vă responsabilitatea pentru viața voastră:

În loc să lipiți etichete ciudate sau să presupuneți că ați devenit eronat din cauza trecutului … vedeți că există posibilitatea de a repara lucrurile și de a vă îmbunătăți viața.

Da, trecutul a fost rău și nu sunteți responsabil pentru acesta, dar sunteți responsabil pentru alegerile pe care le veți face de acum înainte.

 

Cine sunt eu. Nu este un site medical complicat, nici o enciclopedie online plictisitoare, ci un loc în care poți găsi informații simple, specifice și eficiente, susținute de psihologie, și prezentate într-un mod simplu pe care să îl înțelegi și să aplici.

Dacă crezi că acesta este un hype de marketing, te rugăm să consulți alte articole de pe www.cinesunteu.ro

 

Cine sunt eu?

5 tehnici eficiente pentru autovindecare!

10 moduri de a te accepta

Numararea binecuvantarilor actuale si constientizarea lor

Cum știu defectele mele?

Relatie de cuplu

Determinarea dorintelor

Ce iti doresti cel mai mult?

Ce este intentia?

 

 

https://www.joculvietii.ro/rezervacinesunteu/doua-motive-pentru-care-esti-inca-blocat-in-trecut/
post

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.