...

De ce unii oameni cred că nu sunt demni de succes?

 

Succes binemeritat

Toți oamenii normali sunt de obicei dornici să reușească în viață sau să facă ceva semnificativ. Deși majoritatea oamenilor nu au nicio problemă să viseze la viitor sau să stabilească obiective viitoare, unii oameni pur și simplu nu pot face acest lucru, deoarece consideră că nu sunt demni de succes.

În primul rând, acesta pare a fi un concept ciudat. Nimeni nu a spus vreodată ce condiții pot face o persoană eligibilă pentru succes, dar acei oameni încă cred că nu sunt demni de succes.

 

Această credință este considerată o credință complexă, care se poate forma atunci când apar evenimente diferite în același timp. În acest articol, vă voi spune de ce unii oameni cred că nu sunt demni de succes în viață.

 

De ce unii oameni cred că nu sunt demni de succes

  • 1) Se tem doar: dacă unei persoane îi este prea frică să-și testeze abilitățile sau prea frică să nu reușească, atunci poate evita încercarea de a reuși. Când o persoană constată că îi este prea frică să facă ceva, mintea subconștientă o poate ajuta să folosească diferite strategii pentru a o evita. O astfel de strategie poate fi aceea de a înșela oamenii să creadă că nu sunt demni de succes pentru a-i împiedica să încerce să aibă succes. Cu alte cuvinte, sentimentul că o persoană nu este demnă de succes este doar o încercare de a se înșela.

 

  • 2) Stima de sine scăzută: Atunci când o persoană dezvoltă stima de sine scăzută sau convingeri negative despre sine, poate începe să creadă că nu este demnă de succes. Stima de sine creează un sentiment de drept la persoanele sănătoase. Oamenii normali ar trebui să simtă că merită succes. Dar atunci când stima de sine a unei persoane devine prea scăzută, persoana respectivă poate crede că într-adevăr nu merită succes sau fericire.

 

  • 3) Au dobândit credințe false în timpul copilăriei: dacă părinții copilului continuă să-l micșoreze, atunci copilul poate începe să creadă că nu sunt demni. Comentariile critice pe care unii copii le primesc în copilărie îi vor face să creadă că nu sunt cu adevărat demni de succes. Odată ce copiii cred că au o problemă, vor crește și vor crede că nu ar trebui să obțină niciun beneficiu în viață.

 

  • 4) Se simt vinovat puternic: Vinovăția este o emoție foarte puternică care apare atunci când o persoană își încalcă valorile sau crede că a făcut ceva greșit. Când vinovăția devine atât de puternică, poate provoca o serie de probleme, inclusiv îngrijorare excesivă, tulburare obsesiv-compulsivă și depresie. Una dintre problemele pe care le poate provoca vinovăția este că îi face pe oameni să creadă că nu sunt demni să reușească în viață.

 

https://www.joculvietii.ro/rezervacinesunteu/de-ce-unii-oameni-cred-ca-nu-sunt-demni-de-succes/
post

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.