...

De ce oamenii din jurul tău sunt proști

Introducere

În cartea sa De ce oamenii din jurul tău sunt proști, șeriful Arafa prezintă noi modalități de a înțelege oamenii din jurul nostru.

 

Cartea conține multe idei despre cauzele diferențelor de personalitate și câteva sugestii despre cum să depășești aceste diferențe și cum să le folosești pentru a comunica și a coexista cu ceilalți mai ușor și mai eficient.

 

Diferite tipuri de oameni și modurile lor de gândire

 

De obicei îi judecăm pe ceilalți după comportamentul lor, dar interpretăm aceste comportamente pe baza propriilor noastre intenții! Aceasta este una dintre cele mai importante cauze ale problemelor sociale și ale relațiilor interpersonale.

 

Nu ai întotdeauna dreptate, nu vezi întreaga imagine până nu judeci așa cum fac alții. Soluția este de a convinge individul că opinia lui este corectă și poate fi greșită și că opinia altora este greșită și poate fi corectă.

Există diferențe între oameni din cauza naturii lor umane diferite, a modurilor diferite de a gândi și a circumstanțelor diferite ale creșterii lor. Știind acest lucru, îți poți reduce diferențele luând o privire deschisă asupra celorlalți și înțelegând diferite puncte de vedere, încercând să găsești modalități de a-ți rezolva problemele fără a te concentra pe diferență.

Cheia fericirii individului este în mâna lui, pentru că ceea ce este în interior controlează ceea ce este în afară, iar dacă ne schimbăm lumea interioară, lumea exterioară și mediul se vor schimba. De exemplu, poți construi relații mai bune cu oamenii modelând relațiile noastre și determinând ce este acceptabil și nu pentru tine în lumea ta interioară, forțând astfel oamenii din lumea ta exterioară să schimbe felul în care te tratează.

Privește lumea prin ochii experiențelor tale trecute

S-ar putea să simți că nimeni nu te înțelege de la cei din jur, chiar dacă ei îți sunt cei mai apropiați; Ca familia, prietenii și vecinii. Acest lucru nu se datorează faptului că oamenii sunt proști, ci din cauza diferențelor lor, a planurilor mintale diferite în care au crescut, a diferitelor forme de educație și a experiențelor prin care au trecut, toate acestea le-au modelat comportamentul și punctele de vedere asupra vieții și vieții lor. alții.

Când ai de-a face cu oameni și găsești multe diferențe, nu te confuzi sau te supăra, presupunând că ai întotdeauna dreptate, vezi o parte din realitate, nu întreaga imagine.

Pentru a avea o viziune mai obiectivă și mai profundă și pentru a lua deciziile corecte, trebuie să vă bazați pe experiențele altora și pe punctul lor de vedere.

Acceptă diferite puncte de vedere cu tine însuți, intelege-le motivele. Ai grijă ca oamenii pe care îi vezi prost să nu fie neapărat oameni răi pentru că nu știu lucrurile pe care le iubești, poate din cauza ta, poate că nu ești suficient de clar cu ei.

Și amintiți-vă că toată lumea are intenții bune și pozitive în fiecare acțiune pe care o întreprinde și că alții au propriile argumente și dovezi pentru a le dovedi dreptate. Datorită acestei înțelegeri, vei putea aborda oamenii din punct de vedere intelectual și, în consecință, îi vei ajuta să se schimbe în bine.

De asemenea, ascultați-i pe ceilalți pentru a înțelege. Nu poți să creezi o imagine a unei anumite persoane, dacă nu îi lași să vorbească și să te asculte, atunci vei ști cum gândesc ei și vei putea să le faci față.

 

Vrei ca oamenii să te placă? Lasă-i să vorbească de la sine. Ai observat în viața ta profesională că oamenii se simt fericiți și confortabil să vorbească despre experiențele lor personale? Dacă îi faci fericiți, ei te vor iubi și aprecia și se vor bucura de compania ta. Vor simți că îți pasă cu adevărat de ei, că ești diferit de ceilalți oameni ego cenți.Despre conceptul de iubire și ură

Fiecare ființă umană are multe calități bune și, de asemenea, multă nebunie. Tu însuți nu faci excepție de la regulă.

Prin urmare, nu este corect să urăști pe cineva doar pentru că a făcut ceva ce crezi că este greșit.Trebuie să fii mereu în control asupra sentimentelor și pasiunilor tale; ca sa intelegi.

Dacă urăști pe cineva, amintește-ți că nu îl urăști pentru persoana lui, ci mai degrabă urăști fapta pe care a făcut-o, îi urăști calitățile, așa că este mai ușor să-l accepți ca persoană și să-i respingi comportamentul. care venea de la el. Pe de altă parte, când iubești pe cineva, îl iubești în ciuda tuturor comportamentului rău care vine de la el.

 

Tema iubirii și urii – vezi tu – este voluntară și o putem controla astfel încât să putem accepta pe cineva pe care-l urâm și să nu-l mai vedem așa.

 

Controlul sentimentului tău interior este ușor, nu lăsa frazele plictisitoare să domine acțiunile tale și pe ceilalți. Unul dintre cele mai mari motive pentru care relațiile eșuează sunt generalizările, prejudecățile și contradicțiile. Fiți conștienți de aceste lucruri și stați departe de ură, deoarece vă va distruge și vă va umple inima de nenorocire.

 

Gândește-te la asta pentru binele tău. Dacă urăști pe cineva, îi dai putere asupra vieții tale, imaginea lui îi va rămâne în memorie, de cele mai multe ori îl va face să se simtă rău și nu vei progresa așa cum îți dorești. Mai bine să fii tolerant cu ceilalți. Te va face mai puternic și mai fericit.

O relație de succes între un bărbat și o femeie

Fericirea în căsătorie nu înseamnă să trăim o viață perfectă, ci să închidem ochii la greșelile și greșelile partenerului nostru, astfel încât să putem avea o comunicare mai bună și o șansă mai bună la o viață fără probleme.

În orice neînțelegere între parteneri, nu trebuie să aveți partea dreaptă și partea nedreaptă, pentru că, așa cum am menționat mai devreme, cu toții avem justificări, argumente și dovezi care să dovedească corectitudinea a ceea ce face.

 

Când comunici între sexe, limbajul în sine nu este suficient. De fapt, ceea ce spui nu este la fel de important ca felul în care îl spui.

 

Când ai de-a face cu sexul opus, trebuie să-l vezi ca pe o persoană diferită. Bărbatul este ca un melc, iar femeia este ca un costum spațial. Pentru un bărbat, dragostea este împotriva logicii, dar pentru o femeie subiectul este diferit; un bărbat își pierde mințile când iubește, în timp ce o femeie o păstrează.

 

De asemenea, este important să nu luați niciodată generalizări negative precum:

 

Bărbatului nu îi pasă de detalii, ci de imaginea de ansamblu.

femeile vorbesc mult

Femeile spun mereu ce vor

 

Stiluri de personalitate și limbaj corporal

Subconștientul nostru își traduce deciziile în limbajul corpului, datorită căruia vei descoperi că corpul tău ia o poziție specifică care variază în funcție de tipul de eveniment și de impactul acestuia asupra ta. Puteți folosi limbajul corpului, în special mișcările și gesturile persoanei care vă vorbește, pentru a îmbunătăți comunicarea cu aceasta, deoarece există situații care sugerează respingere, un sentiment de amenințare, o minciună sau o tensiune. Utilizarea și înțelegerea tuturor acestor mesaje vă va face mai ușor să comunicați și să vorbiți într-un mod eficient și plăcut.

Pe de altă parte, mintea noastră umană efectuează zilnic operații remarcabile, primind indici senzoriale, dar procentul de dependență de simțurile sale variază de la persoană la persoană, deci există o diferență în tiparele și personalitățile lor.

Persoana vizuală: are un interes pentru imagini și pentru a vedea peisajul și acordă atenție tuturor detaliilor din jurul său. Este cineva care se mișcă repede, vorbește repede și, de asemenea, decide repede pentru că depinde de ceea ce vede. Este elegant și conducător, dar vina lui este că arată rezultatul și îi pasă doar de el.

Persoană care auz: constată că nu uită sunetele, dar le poate distinge cu acuratețe și subtilitate. Vorbirea lui este precisă și lent, respiră adânc și decide logica. Este un ascultător minunat și amănunțit, dar unul dintre dezavantajele lui este luarea lentă a deciziilor.

În ceea ce privește o persoană senzuală, se bazează pe sentimentele și sentimentele sale interioare pentru a descrie lucrurile, vorbește încet și, de obicei, ia decizii pe baza sentimentelor sale, iar unul dintre dezavantajele sale evidente este că ia lucrurile personal de multe ori.

Conducerea nu este o poziție, ci o alegere

Există două tipuri de comunicare între oameni:

 

1- Comunicarea conștientă: Acestea sunt metode care se referă la mintea conștientă, cum ar fi vorbirea. Când vă adresați celeilalte părți, aceasta va înțelege – în mod conștient – ceea ce spuneți.

2- Comunicarea subconștientă: Acestea sunt metode care vizează mintea subconștientă, cum ar fi limbajul corpului. Nu înțelegeți în mod conștient limbajul corpului, dar subconștientul preia și îl înțelege. De exemplu, nu poți odihni o persoană fără să-ți dai seama în mod conștient de ce, pentru că limbajul corpului ei nu se potrivește cu ceea ce spune; Te simți suspicious.

Pentru a fi un lider de succes, trebuie să comunici în două moduri.

Cine este liderul? Un lider este o persoană pe care oamenii o urmează și o ascultă dintr-un singur motiv, că vor să-l urmeze și să-i asculte, o fac din propria voință pentru că sunt convinși să se supună poruncilor lui.

 

Pentru a ajunge acolo, trebuie să fii persuasiv la nivel conștient și subconștient. O poți face cu metoda de potrivire. Pentru a câștiga încrederea cuiva, trebuie să te adaptezi la opinia lui, să-i imitați tonul vocii, atitudinea și cuvintele sistemului său de reprezentare. Avem, din neatenție, încredere în oameni ca noi, care vorbesc dialectul nostru, se comportă ca noi, îi cunosc și se simt confortabil cu ei.

Vorbind pozitiv și subconștient

Ai descoperit vreodată că nu poți comunica cu o anumită persoană, chiar dacă ai încercat atât de mult?

Ai constatat că nu poți să-ți vinzi bunurile clientului, chiar dacă ai încercat să-l convingi de disperarea lui?

Acum vom vorbi despre ceva care vă va ajuta să comunicați mai bine, ceva numit vorbire pozitivă.

Mintea noastră inconștientă nu este atât de ascultătoare pe cât crezi, ea doar primește fiecare propoziție și se gândește la fiecare cuvânt deodată; Pentru a putea înțelege întreaga propoziție.

Pentru a influența subconștientul celui cu care vorbești, trebuie să repeți cuvinte care să o încurajeze să ia decizia pe care o dorești, pe lângă cuvintele pozitive adecvate care vor crea o atmosferă de confort în aceeași persoană.

Cei care folosesc mereu cuvinte negative în conversație, oamenii sunt despărțiți de ei și evită compania, gândește-te la persoana cu care nu-ți place să vorbești, care este motivul? Te plângi mereu? jur mult? Enervant? Întotdeauna dai vina pe alții? Concentrează-te pe cuvintele lui și vei descoperi că cuvintele pe care le numim cuvinte negative sunt motivul pentru care fugi de el.

Pe de altă parte, gândește-te la cineva cu care îți place să vorbești și fă ceea ce îți place. Cum l-ai descrie zâmbind? optimist? Ușurează viața oamenilor din jurul tău? Fii atent la cuvintele lui și vei descoperi că cuvintele pozitive sunt motivul atractivității lui.

Pentru a-i convinge pe alții, folosește această tehnică, folosește întotdeauna cuvinte pozitive în viața ta și observă cum îți va schimba relațiile cu oamenii.

Concluzii finale

Nu vom înceta niciodată să comunicăm pe măsură ce trăim împreună pe această planetă, așa că capacitatea ta de a înțelege și interpreta cuvintele și acțiunile altora vă va permite să vă apropiați și să construiți relații pozitive cu ei.

Pe de altă parte, amintiți-vă că este imposibil să mulțumiți tuturor, așa că nu încercați să cereți admirație și iubire. Încercarea ta de a face asta este o risipă a vieții tale și a fericirii tale, pentru că nu există nimeni pe pământ pe care toți oamenii au fost de acord să-l iubească.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.