...

Vreau o soluție rapidă

Orice tulburare psihologică nu este altceva decât o reacție la eșecul de a face față în mod eficient unei anumite probleme din viață. Ne confruntăm cu suferință psihologică atunci când nu suntem capabili să ne conectăm cu viața sau să facem față eficient problemelor acesteia.

Tulburările mintale au întotdeauna o cauză și de aceea au întotdeauna un leac. Dar pentru a face față în mod eficient tulburării psihologice, trebuie înțeles fundalul individului cu cauzele fundamentale care trebuie identificate și apoi elaborat un plan de acțiune.

Am avut o clientă de coaching care avea probleme grave în căsnicia ei din cauza problemelor de comunicare. Clientul a tot insistat să-i spun despre o metodă care ar putea rezolva imediat problema.

Am încercat să conving clientul că problemele pe termen lung nu pot fi rezolvate prin metode, dar el a continuat să insiste că vrea o soluție rapidă specifică și bineînțeles că problema nu a fost rezolvată niciodată. Am terminat coaching-ul i-am urat clientului mult succes și i-am spus toate tehnicile prin care treceți încercați să eșuați, trebuie să vă dați seama că abordarea cauzei principale este calea de ieșire.

De ce majoritatea tehnicilor de autoajutorare nu funcționează

Acum, iată problema cu așa-numitele tehnici de autoajutorare:

  • 1) Nu aduc rezultate pe termen lung: atât de multe tehnici de autoajutorare se bazează pe furnizarea de soluții imediate la probleme și, deoarece acest lucru nu este posibil în 99% din cazuri, metodele nu funcționează niciodată. Dacă ați ignorat cauza principală a unei probleme, atunci încercați o modalitate de a vă simți mai bine sau de a vă îmbunătăți starea de spirit în acel moment nu vei obține niciodată rezultate pe termen lung.
  • 2) Gândirea pe termen scurt este încurajată: majoritatea oamenilor care adoptă acele metode ajung să aibă un stil de gândire pe termen scurt care nu rezolvă niciodată probleme pe termen lung. Persoana abordează fiecare problemă cu intenția de a o rezolva rapid și, ca urmare, toate soluțiile acceptabile sunt extrem de scurtă și deloc eficientă pe termen lung.
  • 3) Nu vizează niciodată cauza principală: Cele mai multe metode de autoajutorare nu sunt altceva decât soluții rapide care pot oferi o ușurare temporară înainte ca durerea să revină. Acesta este motivul pentru care oamenii care parcurg acele căi continuă să încerce o cale după alta un ciclu care nu le oferă niciodată adevărată liniște sufletească. Dacă doriți cu adevărat să rezolvați o problemă, atunci găsiți cauza principală și rezolvați-o.

Solutie vs ușurare rapidă

Nu există absolut nicio problemă să încercați o remediere rapidă specifică dacă vă va face să vă simțiți mai bine temporar. Dar adevărata problemă este atunci când crezi de fapt că acele metode sunt adevărata soluție la problemele tale.

Odată ce ai dezvoltat o astfel de mentalitate, știi că problemele tale vor persista până când îți schimbi gândirea sau abordezi accidental cauza principală.

Nu puteți rezolva o problemă psihologică folosind analgezice.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.