ești sigur ca te cunoști?

 

1 Cunoașterea de sine

2 Personalitate și caracter

3 Cum își cunoaște o persoană caracterul?

4 teorii ale formării personalității

5 tipuri de personalitate

6 Importanța autodescoperirii

 

 

auto-descoperire

Omul este o ființă în continuă schimbare și modelată, iar fiecare personalitate se distinge printr-un set de trăsături; Pentru că prin fire omul vrea să fie unic în personalitatea sa. Este posibil să cunoașteți personalitățile altor oameni observându-le acțiunile sau emoțiile în diferite situații, sau învățând despre gândurile lor ascultându-le, dar nu toate detaliile personalității tale sunt vizibile pentru tine și mulți dintre noi dorim să știe noi insine. El pătrunde mai adânc în sufletul uman și îl analizează și se referă la cunoașterea celebrului său proverb (Know yourself, yourself).

 

Personalitate și caracter

Personalitatea este definită ca (o organizație care se caracterizează printr-un grad de stabilitate și continuitate; pentru creația, temperamentul, mintea și corpul unui individ și care determină compatibilitatea caracteristică a acestuia cu mediul în care trăiește).

În ceea ce privește personalitatea celebrului psiholog Sigmund Freud, aceasta are dimensiuni mai complexe; El vede că personalitatea este alcătuită din trei părți principale: id, ego și supraego; Id-ul este legat de partea instinctivă a omului și face parte din personalitatea sa care caută să-și satisfacă dorințele instinctive, iar ego-ul este partea care exprimă dorințele instinctive ale omului, dar lucrează în beneficiul omului, întârzierea satisfacției, timpul potrivit instinctiv și condiții, iar un ego superior este partea care reprezintă valorile și normele morale, tinde spre perfecțiune, iar aceste părți împreună formează personalitatea individuală a unui individ.

Conceptul de personalitate este legat de natura umană, deoarece natura este unul dintre principalii piloni ai personalității umane, iar personalitatea se dezvoltă odată cu dezvoltarea naturii. Temperamentul este definit ca un ansamblu de factori morfologici (legați de formă), funcționali și psihologici care controlează colectiv acțiunile umane, iar temperamentul este împărțit în principal în patru tipuri: temperament rece, adică persoană indiferentă, tip biliar, adică persoană emoțională, temperament sângeros și personalitate iritabilă și o personalitate excitabilă. Personajul melancolic este o persoană nervoasă, pesimistă.

 

Cum își cunoaște o persoană caracterul?

Există multe moduri prin care o persoană se dezvăluie și își analizează personalitatea; Unele sunt metode științifice sau populare, iar altele sunt supuse limbajului corpului sau științei horoscopului, dintre care unele sunt explicate mai jos:

Limbajul corpului: oamenii recurg adesea la puzzle-uri, iar analiza caracterului lor este corectă în jur de 80%, fiind în joc doar faptul că pot citi limbajul corpului și exemple de calități personale pe care le pot. cunosc prin limbajul corpului,

Poziția mâinii: De exemplu, poziția vasului mâinii este un semn de încredere în sine.

Culoarea ochilor: trăsăturile sunt afectate de moștenirea genetică, iar psihologii au ajuns la concluzia că culoarea ochilor indică anumite caracteristici personale.

 

Teste de personalitate

Există mai multe teste bazate pe știință care tratează anumite aspecte în care pui un set de întrebări la care răspunsurile creează o impresie despre personalitatea ta în acel aspect.

Teoriile formării personalității

Există mai multe teorii care clasifică personalitățile oamenilor, iar aceste teorii sunt menite să ofere o descriere generală a structurii personalității, astfel încât o persoană să se poată cunoaște pe sine pe baza unor cercetări și studii importante, iar aceste teorii includ:

Teoria modelelor: personalitatea este clasificată după modele fiziologice: sângeroase, biliare sau melancolice și după modele comportamentale reprezentate de una dintre cele două personalități, introvertită sau extrovertită, și după modele fizice.

Teoria trăsăturilor: Depinde de trăsăturile prezente în personalitate, astfel încât fiecare trăsătură să reprezinte un aspect al personalității. Trăsăturile au fost clasificate în șaisprezece tipuri care influențează personalitatea, inclusiv trăsături false care sunt reprezentate de comportamente precum agresivitatea și trăsăturile centrale precum dragostea. a controla.

Teoria învățării: aici, trăsăturile sunt modelate de pedeapsă și recompensă.

Teoria rolului: Rolul fiecărei persoane în viață îi conferă un set de caracteristici personale, de exemplu, atunci când un bărbat devine tată, el preia formarea unei personalități delicate.

Teoria evoluției: Acestea sunt trăsături pe care o persoană le acumulează în stadiile sale de dezvoltare. Tipare de personalitate Unul dintre cele mai populare tipuri de personalitate recunoscute social:

Extraversie: caracterizată prin a fi sociabil și deschis față de ceilalți.

Personalitate introvertită: caracterizată prin timiditate și lipsa relațiilor cu oamenii.

Personalitate emoțională: Aceasta este una care pierde rapid controlul asupra sentimentelor și se caracterizează prin schimbări de dispoziție fără niciun motiv.

Personalitate autoritara: caracterizata prin comportament conservator, cinism al celorlalti cu dorinta de a controla. O personalitate normală este una care se poate adapta la sine și la societate.

Personalitate agresivă: caracterizată prin ostilitate față de societate, o tendință la cruzime și o lipsă de preocupare pentru sentimentele celorlalți.

 

Importanta cunoasterii acestei persoane. Există o persoană diferită în interiorul fiecăruia dintre noi pe care nu știm cine are nevoie de noi să o auzim și să o cunoaștem. Suntem ființe umane impresionante. Există multe detalii în personalitățile noastre create de experiențele noastre de viață, oricât de simple.

Dacă te cunoști pe tine însuți, vei descoperi multe lucruri frumoase care îți vor crește încrederea în ele. Și îți vei cunoaște slăbiciunile, să le remediezi și să încerci. să le depășească și să le schimbe Persoană, care se cunoaște că poate reveni la lucruri în concordanță cu personalitatea sa, fie că este vorba de educație, carieră sau chiar cele mai simple lucruri precum decorarea casei; Pentru a-ți exprima personalitatea.

https://www.joculvietii.ro/rezervacinesunteu/cum-te-cunosti-pe-tine-insuti/
post