Cuprins

 

 1. Ce sunt defectele
 2. Cum imi pot cunoaşte defectele?
 3. Identificarea defectelor
 4. Eliminarea defectelor
 5. Transformarea defectelor in obiceiuri pozitive
 6. Dezvoltă-te.

 

 1. Ce sunt defectele

Defectele sunt punctele negative existente în personalitatea noastră, de obicei sunt prezentate sub formă de acțiuni și fapte negative.

Sunt considerate de unele persoane  lucruri simple fără importanța și nu sunt bagate în seamă. In timp, se formează la ceilalți oameni o impresia negativă despre acele persoane, lucru care afectează relația lor cu persoana respectivă.

Bineînțeles că se pot modifica și depăși aceste defecte, dar, acest lucru necesită recunoașterea si acceptarea lor. In acest articol îți vom arăta cum le putem cunoaște si modifica.

 1. Cum imi pot cunoaşte defectele?
 • Definește defectele.

Toți oamenii au multe defecte rezultate din factori externi, obiceiuri și tradiții, precum și ca rezultatul unor defecte de educație. Astfel fiecare persoana trebuie sa si descopere cauzele defectelor pentru a le putea evita.

 1. Identificarea defectelor

Este necesar să remarcăm că trebuie sa identificam defectele într-un mod științific și clar, astfel încât sa nu  fie doar niște vorbe teoretice.

Poți face acest lucru analizându-te pe tine însuți și prin a judeca “imparțial” actiunile tale cu caracter personal. Așa se face că o persoană care își descoperă defectele capata in prima faza o stare de  iritare care generează o stare de vinovăție, astfel, se oprește din a repeta aceste greșeli. Vezi : Renunţa la auto sabotaj

 

 1. Eliminarea defectelor

 

Se consideră acest pas dificil pentru că trebuie să abandonăm unele comportamente pe care le practicam de mult în mod automat și continuu astfel încât avem impresia că noi chiar le iubim.

Trebuie subliniat faptul că este de preferat să facem acest pas de schimbare, treptat. Prin urmare, vor exista greșeli pe care nu le vom putea evita, astfel încât va necesita o  “auto stimulare” pentru continuarea procesului. Nu vom fi capabil să scăpăm de obiceiurile capatate de a lungul anilor într-o perioadă scurtă de timp.

Deci trebuie să fii răbdător și perseverent pentru ca acest lucru va reduce greșelile la jumătate până vor disparea de tot la final. Vezi : Renunţa la auto sabotaj

 

 1. Transformarea defectelor in obiceiuri pozitive

 

Acest pas este unul dintre pașii importanți care te vor ajuta să profiți de greșelile și obiceiurile proaste pe care le făceai în trecut, prin  a le înlocui cu lucruri pozitive, cum ar fi: plimbari in aer liber, practicarea unei activitati sportive, lecturarea unei  cărți sau vizionarea unui film.

 

 1. Dezvolta – te

 

Acest pas contribuie la evitarea repetării greșelilor din trecut. O persoană care nu mai face greselile din trecut dar care  se opreste in acest punct , fara a se dezvolta personal, v-a revenii in acelasi punct de unde a plecat. De exemplu: o persoana care vorbeste foarte urat, isi da seama de greseala pe care o face, se opreste din a vorbi urat, dar daca nu-si dezvolta vocabularul, daca nu se autocenzureaza si autocontroleaza v-a revenii la vechile obiceiuri de a vorbi urat.

Vezi : Renunţa la auto sabotaj