...

Afectează convingerile comportamentul?

 

Afectează convingerile comportamentul uman? Contrar credinței populare, oamenii nu adună informații din lumea exterioară pentru a-și forma noi credințe, ci mai degrabă adună informații noi care le susțin credințele existente.

Aceasta înseamnă că a crede că cineva este arogant te poate determina să-ți schimbi comportamentul, astfel încât să te concentrezi doar pe greșelile lui și să-i ignori faptele bune.

Convingerile nu influențează doar comportamentul, ele vă influențează viața și vă modelează întreaga realitate.

Cum afectează convingerile comportamentul?

Credințele influențează comportamentul în următoarele moduri:

  • Convingerile limitatoare Limitează potențialul oamenilor: Convingerile limită afectează comportamentul, împiedicând oamenii să întreprindă anumite acțiuni pe care altfel le-ar întreprinde. Dacă un copil inteligent crede că nu este deștept, s-ar putea să nu învețe niciodată și, prin urmare, să-și piseze examenele.
  • Filtrarea credințelor și a informațiilor: așa cum am spus mai devreme, filtram informațiile pe baza convingerilor noastre și absorbim doar informațiile care se potrivesc sistemului nostru de credințe. Acest lucru ne obligă spre ceea ce credem, indiferent de câte dovezi sunt prezentate, și astfel ne influențează comportamentul. De aceea A convinge pe cineva să creadă ceva care este împotriva convingerilor sale este dificil
  • Credințele modelează realitatea: dacă o persoană crede că nu va găsi niciodată un loc de muncă (o credință), atunci va fi mai puțin motivat să se pregătească pentru piața muncii (schimbarea comportamentului), iar mai târziu, când încearcă să-și găsească un loc de muncă, va eșua. (pentru ca el să devină realitate). Așa se poate modela credința Realitate
  • Credințe și încredere în sine: În programul de încredere în sine solidă, am spus că încrederea în sine nu este altceva decât un set de convingeri pe care le ai despre tine. Dacă aceste convingeri sunt pozitive, te vei comporta ca o persoană încrezătoare, iar dacă devin negative, te vei comporta ca un opusul.

Cum funcționează relația dintre comportament și credință

Acum este clar că convingerile vă controlează acțiunile și potențialul. Dacă înveți cum să dobândești credințe pozitive și cum să scapi de cele negative, atunci vei putea valorifica puterea extraordinară a credințelor.

Cu un sistem de credințe pozitiv și puternic în vigoare, nu există limită pentru ceea ce poți realiza în această lume.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.