...

 

Suntem cu adevărat în control?

Timp de 10 ani am crezut că norocul nu a existat niciodată și am apărat cu fermitate această credință. Dacă citiți unele dintre postările mele mai vechi scrise cu peste 6 sau 7 ani în urmă, veți vedea că nu am crezut niciodată în noroc.

În ultima lună, am petrecut mult timp liber încercând să introspectez universul teoriilor fericirii și ceea ce am găsit este uimitor.

Noi, oamenii, suntem nebuni de control, majoritatea dintre noi ar face orice pentru a menține controlul sau doar pentru a crede că avem putere. Personal, îmi place să controlez toate aspectele vieții mele. Mi-am dat seama că, necrezând în viață, îmi permiteam să mă simt puternic pentru că îmi era prea frică să fac asta. recunosc că ceva din viața mea mă depășește.

Pe de altă parte, în timp ce unii oameni folosesc fericirea ca o scuză pentru a renunța sau a fugi de responsabilitate, alții cred că fericirea nu există, deoarece le este prea frică să admită că unele lucruri sunt cu adevărat în afara controlului nostru.

Teoria norocului

Dacă ai trăi singur pe planeta Pământ, s-ar putea să nu fi existat niciodată fericire, dar din moment ce suntem înconjurați de oameni și evenimente care nu pot fi controlate, există multe lucruri care ni se pot întâmpla bune sau rele chiar și fără să facem nimic. (vezi poza de deasupra ta și mingea roșie când oamenii care te mușcă și cei albaștri) .

Să luăm ca exemplu lucrările lui Steve. Era genial, persistent, creativ, asertiv, încrezător, vizionar și multe alte lucruri, dar:

  • 1) L-a cunoscut pe Woz din întâmplare: Woz a inventat computerul pe care Jobs îl folosește pentru afaceri. Nu a fost creat de Jobs
  • 2) Tatăl lui Iov l-a învățat cum să adune lucruri: fără acest pas, nu ar exista măr
  • 3) Job care a dezvoltat Pasiunea pentru electronică: De unde a venit această pasiune? Dacă nu există?
  • 4) Iov a fost abandonat de propriul său tată: dorința lui de a schimba lumea a venit dintr-o dorință inconștientă de a-și dovedi valoarea
  • 5) Jobs a învățat caligrafia: fără acea lecție nu s-ar fi descurcat bine în design și, în timp ce învăța, nu a știut niciodată ce să facă cu ea.

Aș putea da zeci de exemple. Citiți doar povestea extrem de detaliată a oricărei persoane de succes și veți descoperi că, pe lângă marile calități ale persoanei, există mulți alți factori dincolo de controlul ei care au contribuit direct la succesul acesteia.

Noroc și timp

Google a încercat să cloneze Facebook, dar nu a reușit. Facebook a încercat să cloneze Snapchat, dar nu a reușit. Microsoft a încercat fără succes să cloneze iPod-ul.

Ce vă pot spune aceste fapte despre lume? Toate acele companii au avut cele mai bune idei și resurse nesfârșite. De ce au eșuat atunci?

Pentru că sincronizarea face parte din teoria fericirii. Dacă ai făcut ceea ce trebuie la momentul nepotrivit, va eșua. Dacă o faci puțin devreme s-ar putea să eșuezi, în timp ce dacă o faci puțin târziu s-ar putea să eșuezi.

Pentru a avea succes, trebuie să faci ceea ce trebuie la momentul potrivit după ce ai întâlnit lucrul potrivit.

Unii îl numesc noroc, eu îl numesc un act al lui Dumnezeu.

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.