...

 

Efectele abuzului emoțional asupra creierului

 

Abuzul emoțional timpuriu modelează creierul

În primii câțiva ani ai vieții noastre, creierul nostru este de obicei foarte plastic. Un singur eveniment din trecut poate provoca schimbări în creier care durează decenii. Jolie era copil când tatăl ei a început să se comporte în moduri abuzive. Este alcoolic, este instabil emoțional, Îi amenința din când în când mama ei în față. Uneori chiar face un pas mai departe, pierzându-și cumpătul și distrugând lucrurile din casă.

Julie a fost întotdeauna speriată, nu s-a simțit niciodată în siguranță în preajma tatălui ei și nu s-a simțit niciodată iubită. Toate aceste probleme au fost transferate în relațiile ei cu bărbații când a crescut. După cum am spus mai devreme, relația noastră cu părinții de sex opus determină în mare măsură atitudinile noastre față de ei. sex opus.

Pe măsură ce creierul lui Julie se schimbă, ea începe să se simtă nesigură cu toți bărbații. Jolie a devenit, de asemenea, extraordinar de sensibilă la critici și la ceea ce este în mod normal acceptat ca vorbire normală. Am mai spus că sensibilitatea emoțională poate fi un mecanism de dezvoltare a creierului pentru a preveni deteriorarea ulterioară Apare în zonele care au fost rănite.

Pentru că Jolie s-a săturat să nu fie iubită, devine hipersensibilă la orice semne care ar putea indica că o persoană nu o place cu adevărat, cel puțin în opinia ei.

De fiecare dată când partenerul ei spunea un cuvânt sau făcea o acțiune care nu însemna nimic, Julie se simțea neiubită, nesigură și nefericită.

 

Cum a afectat abuzul viața lui Julie?

Răspunsul de zbor sau luptă este un mecanism care se activează ori de câte ori viața unei persoane este amenințată sau există un fel de pericol. Problema care se întâmplă copiilor abuzați este că nu pot distinge o amenințare reală de o situație legată de trauma lor trecută.

Dacă mintea lui Julie ar funcționa bine, ea nu ar fi la fel de sensibilă la anumite comentarii și nu s-ar simți întotdeauna nesigură și neiubită. Problema cu Julie este că creierul ei primitiv responsabil de zbor și de răspunsul zborului preia controlul, chiar dacă asta inutil.

Modul în care percepem evenimentele determină modul în care reacționăm la ele, iar când percepțiile noastre merg prost, ca în cazul lui Julie, reacționăm într-un mod exagerat pe care majoritatea oamenilor nu îl pot înțelege.

Partenerul lui Julie spunea adesea că este nebună pentru că nu putea înțelege de ce starea ei de spirit s-ar schimba brusc din cauza unui cuvânt pe care l-a spus sau a unei mișcări mici pe care a făcut-o. Faptul că partenerul ei nu înțelege trauma ei trecută îl face să creadă că e nebună.

Am mai spus că numim oamenii nebuni când nu îi înțelegem, pentru că oamenii răniți acționează adesea conform propriului sistem de convingeri private și sunt greu de înțeles de mulți oameni.

Cum se recuperează o persoană de efectele abuzului?

Din fericire, există o modalitate de recuperare, dar nu există comenzi rapide. În programul de încredere în sine solidă, am spus că primul lucru pe care îl poate face o persoană este să înțeleagă legătura dintre reacțiile sale actuale și traumele sale din trecut. Deși acesta este doar primul pas, poate ajuta bună idee.

Când Julie își dă seama că este prea speriată din cauza modului în care a fost tratată în trecut și nu din cauza comportamentului inadecvat al partenerului ei, va deține mai mult controlul asupra comportamentului ei, chiar și atunci când emoțiile ei par scăpate de sub control.

Ceea ce urmează este pasul pe termen lung de a-și corecta perspectiva de fiecare dată când ceva nu merge bine. Pe măsură ce Julie își corectează continuu erorile cognitive cu mintea ei conștientă și luptă împotriva credințelor false cu gândirea logică, tiparele ei de gândire se pot schimba în timp și rănile ei se vindecă.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.