...

Inteligenta emotională se referă la capacitatea de a înțelege și gestiona propriile emoții și ale altora. Cartile despre inteligenta emotionala pot ajuta oamenii sa devina mai constienti de propriile emotii si sa le gestioneze mai bine, ceea ce poate duce la o viata mai echilibrata emotional si la relatiile mai bune cu ceilalti.

Iata cateva carti celebre despre inteligenta emotionala:

 1. “Inteligenta emotionala” de Daniel Goleman – aceasta carte a devenit populara in anii 1990 si a contribuit la popularizarea conceptului de inteligenta emotionala. Goleman argumenteaza ca inteligenta emotionala poate fi la fel de importanta ca inteligenta cognitiva in determinarea succesului si fericirii unei persoane.
 2. “Puterea sufletului” de Eckhart Tolle – aceasta carte se concentreaza pe importanța recunoașterii și gestionării emoțiilor pentru a atinge pacea interioară și satisfacția.
 3. “Inteligenta emotionala in liderii de succes” de Daniel Goleman – aceasta carte se concentreaza pe modul in care inteligenta emotionala poate ajuta liderii sa fie mai eficienți și sa-și dezvolte echipele.
 4. “Emotii inteligente” de John D. Mayer și Peter Salovey – aceasta carte prezinta conceptul de inteligenta emotionala ca o abilitate cognitiva distincta care poate fi dezvoltata și măsurată.
 5. “Emoții manipulatoare” de Preston Ni – aceasta carte se concentrează pe modul în care oamenii pot folosi emoțiile lor pentru a manipula alții și oferă sfaturi pentru a recunoaște și gestiona astfel de comportamente.
 1. “Gestionarea emotiilor tale” de Beverly Flint – aceasta carte oferă sfaturi practice pentru a înțelege și gestiona emotiile tale, inclusiv prin tehnici de respirație și meditație.
 2. “Emotii care vindeca” de Thich Nhat Hanh – aceasta carte se concentrează pe modul în care putem transforma emoțiile negative în emoții pozitive prin practici de mindfulness și atenție plină.
 3. “Inteligenta emotionala pentru copii” de Maurice J. Elias și Steven E. Tobias – aceasta carte oferă sfaturi pentru părinți și educatori despre cum să încurajeze dezvoltarea inteligenței emotionale la copii.
 4. “Inteligenta emotionala in relatiile de cuplu” de John Gottman – aceasta carte se concentrează pe modul în care inteligenta emotionala poate îmbunătăți relațiile de cuplu prin înțelegerea și gestionarea emotiilor în comunicarea cu partenerul tău.
 5. “Inteligenta emotionala in afaceri” de Daniel Goleman – aceasta carte se concentrează pe modul în care inteligenta emotionala poate îmbunătăți performanța în afaceri prin înțelegerea și gestionarea emotiilor în relațiile de afaceri.
 1. “Emotii puternice, gandiri puternice” de Susan Jeffers – aceasta carte se concentrează pe modul în care emotiile pot avea un impact puternic asupra gândurilor noastre și oferă sfaturi pentru a le gestiona mai bine.
 2. “Inteligenta emotionala pentru copiii cu nevoi speciale” de Lynn Cannon – aceasta carte se concentrează pe modul în care inteligenta emotionala poate ajuta copiii cu nevoi speciale să înțeleagă și să gestioneze emotiile lor.
 3. “Inteligenta emotionala in viata ta” de Travis Bradberry și Jean Greaves – aceasta carte oferă sfaturi practice pentru a dezvolta inteligenta emotionala în diferite domenii ale vieții, inclusiv la locul de muncă și în relații.
 4. “Emotii distructive” de Margaret Wehrenberg – aceasta carte se concentrează pe modul în care anumite emotii, precum frica și furia, pot avea un impact negativ asupra vieții noastre și oferă sfaturi pentru a le gestiona mai bine.
 5. “Inteligenta emotionala in scoala” de Maurice J. Elias și Steven E. Tobias – aceasta carte se concentrează pe modul în care inteligenta emotionala poate îmbunătăți performanța la școală prin înțelegerea și gestionarea emotiilor în mediul academic.
 1. “Emotii si sanatatea mintala” de William B. Irvine – aceasta carte explorează legătura dintre emotii și sănătatea mintală și oferă sfaturi pentru a înțelege și gestiona emotiile într-un mod sănătos.
 2. “Inteligenta emotionala in parenting” de Robin Berman – aceasta carte se concentrează pe modul în care inteligenta emotionala poate ajuta părinții să creeze relații puternice cu copiii lor și să încurajeze dezvoltarea lor emoțională.
 3. “Inteligenta emotionala in terapie” de Leslie S. Greenberg și Sandra C. Paivio – aceasta carte se concentrează pe modul în care terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta oamenii să înțeleagă și să gestioneze emotiile lor.
 4. “Gestionarea emotiilor in relatii” de John Gottman – aceasta carte se concentrează pe modul în care emotiile pot afecta relațiile și oferă sfaturi pentru a le gestiona mai bine în relații.
 5. “Inteligenta emotionala in comunicare” de Vanessa van Edwards – aceasta carte se concentrează pe modul în care inteligenta emotionala poate îmbunătăți comunicarea prin înțelegerea și gestionarea emotiilor în interacțiunile cu alții.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.