...

Ce este inteligența emoțională?

O întrebare la care trebuie gândită. De fapt, există multe feluri de inteligență, dintre care inteligența emoțională este cea mai importantă.

 

Ce este inteligența emoțională?

Inteligența emoțională este capacitatea unui individ de a-și recunoaște și înțelege corect propriile emoții și de a-și realiza influența asupra oamenilor din jurul său.

Importanța inteligenței emoționale nu se limitează la relațiile intime, dar și inteligența emoțională este importantă în muncă și în diverse relații dintre o persoană și ceilalți.

Oamenii cu EQ ridicat își pot controla și controla propriul comportament și sunt mai capabili să-și înțeleagă și să-și gestioneze propriile sentimente și sentimentele celorlalți.

Există multe tipuri de inteligență emoțională, dar aici ne vom concentra pe conținutul legat de relațiile emoționale.

 

Semne că partenerul tău nu are inteligență emoțională:

Potrivit revistei „American Bride”, partenerii cu inteligență emoțională scăzută tind să fie mai izolați.

Prin urmare, ei nu își vor exprima emoțiile în același mod unul cu celălalt.

Sau nu au instrumentele pentru a procesa și a vorbi despre aceste emoții, ceea ce o poate face pe cealaltă persoană confuză, frustrată sau singură.

Prin urmare, dacă ești o persoană emoțională sau ai o inteligență emoțională ridicată, poate fi dificil să stabilești o relație romantică cu cineva care nu are același grad de legătură cu emoțiile sale.

Dacă doriți să testați inteligența emoțională a partenerului dvs., asigurați-vă că acesta nu are una dintre următoarele condiții:

 

  1. Au tendința de a tăia legăturile cu ușurință.

Multora dintre noi i se pare greu sa iesim dintr-o data din relatii, indiferent cat de proaste ar fi acestea. Fie că ești implicat într-o prietenie, într-o slujbă sau într-o relație romantică, este greu să renunți chiar și atunci când știi că este necesar. Dar de prea multe ori, oamenilor cărora le lipsește inteligența emoțională le este ușor să iasă din relații. Dacă nu mai vor o relație în viața lor, pleacă. Este atât de simplu pentru ei.

 

  1. Ei gândesc superficial și îngust.

Unul dintre motivele pentru care unii oameni părăsesc relațiile este pentru că sunt superficiali și îngusti la minte. În timp ce majoritatea dintre noi încearcă să înțeleagă situațiile luând în considerare toate detaliile, faptele și motivele, oamenii cărora le lipsește inteligența emoțională văd lucrurile doar în termeni binari. Bun sau rău, reușit sau nu, nu există compromisuri, așa că dacă crezi că partenerul tău vede lucrurile în acest fel, s-ar putea să îi lipsească inteligența emoțională.

 

  1. Evita conversatiile incarcate emotional.

Pentru cei cărora le lipsește inteligența emoțională, conversațiile ample și profunde pot fi un câmp minat.

Fie nu au același nivel de complexitate emoțională ca tine, fie nu știu să-și gestioneze emoțiile pentru a vorbi despre ei.

Deci, dacă descoperi că partenerul tău evită aceste conversații mari, ar putea fi un semn al lipsei sale de inteligență emoțională.

 

  1. Le este greu să empatizeze cu ceilalț

Empatia este un element foarte important al unei relații, vrei să știi că partenerul tău te poate înțelege pe deplin și te poate pune la locul tău astfel încât să te simți susținut și înțeles de cealaltă persoană.

Dar dacă unei persoane dintr-o relație îi lipsește inteligența emoțională, poate fi foarte dificil să vizualizezi punctul de vedere al celeilalte persoane. Și chiar dacă poate, îi este greu să-i pară rău de el, pe de altă parte, iar în relații, poate strica o întreagă relație.

 

  1. Nu pot citi și înțelege sentimentele altora.

Uneori, lipsa inteligenței emoționale se manifestă în cuvinte mai simple.

Dacă nu poți citi sentimentele celorlalți într-o anumită situație și natura lor generală, poți face glume enervante care îi supără pe ceilalți.

Nu va înțelege atmosfera generală a camerei și nu va observa că îi deranjează pe ceilalți, ceea ce ar putea fi un semn major al lipsei de inteligență emoțională.

Acest lucru poate face dificilă socializarea grupului; Pentru că de multe ori te simți responsabil pentru comportamentul incomod al acestor oameni.

 

  1. Evita să vorbeasca despre sentimente .

Oamenilor care nu sunt foarte inteligenți din punct de vedere emoțional le este adesea greu să vorbească despre emoțiile lor.

Nu doar în conversațiile mari, ci doar prin identificarea și aprecierea emoțiilor pe care le simt.

Prin urmare, cealaltă parte poate fi supărată, dar refuză să explice ce înseamnă.

Acest lucru poate face relațiile foarte riscante; Pentru că vei simți că nu poți pătrunde în sentimentele celeilalte părți; Pentru că nici nu vă poate spune ce se întâmplă.

 

  1. Ii ignor pe ceilalti si nu ii pasa de ei.

În sfârșit, există un semn care depinde de cum te simți, nu de cealaltă parte. Dacă simți că partenerul tău nu îți cunoaște nevoile, te ascultă cu tandrețe și respect, sau te simți singur în prezența lui. Acest lucru ar putea indica faptul că partenerul tău nu are inteligență emoțională. În unele cazuri, este posibil să aveți de-a face cu cineva căruia vă înțelege sentimentele, dar nu-i pasă de ele.

Dar de cele mai multe ori, cealaltă persoană nu este capabilă să-ți proceseze sau să-ți perceapă sentimentele în același mod ca tine. Nu există nicio îndoială că este dificil să ai de-a face cu un partener căruia îi lipsește inteligența emoțională, deși s-ar putea să nu fie întotdeauna vina lor. Nu trebuie să fii într-o relație în care nu te simți susținut sau auzit sau în care simți că faci orice efort emoțional. Discuția cu partenerul dvs. sau consultarea unui profesionist vă poate ajuta să evaluați amploarea problemei și să vedeți dacă puteți găsi un compromis. Dar, în cele din urmă, emoțiile din relație trebuie să fie reciproce.

 

https://www.joculvietii.ro/rezervacinesunteu/7-semne-ca-partenerul-tau-este-prost-emotional/
post

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.