...

 

Ai experimentat această explozie bruscă de stres, nu?

Ai lucrat vreodată simțindu-te bine și apoi brusc și fără avertisment s-au întâmplat câteva lucruri care te stresau foarte mult?

 

Sunt destul de sigur că ți s-a mai întâmplat asta. De asemenea, sunt sigur că ai observat cum s-a schimbat întreaga ta zi ca urmare a acestor momente stresante.

10 minute de stres vă pot lăsa creierul supraîncărcat ore întregi, dacă nu și restul zilei, dacă nu sunt luate corespunzător.

 

În articolul meu anterior, 5 moduri de a face față stresului, am explicat cum apare stresul atunci când creierul tău este supraîncărcat. Pentru a înțelege pe deplin stresul de la locul de muncă, tot ce trebuie să faceți este să vă comparați creierul cu un computer mare care are o putere de procesare specifică.

 

Dacă computerul devine supraîncărcat dintr-un motiv oarecare, va apărea stres. Uneori nu reușim să ne prevenim supraîncărcarea creierului și, prin urmare, devenim stresați. În această postare, am să vă spun cum să reduceți instantaneu sarcina asupra creierului, astfel încât să revină rapid la normal.

 

7 pași pentru ameliorarea imediată a stresului la locul de muncă:

 

  1. Spală-te pe față: Ideea de a te spăla pe față pentru a reduce stresul se bazează pe o serie de fapte psihologice. Pentru a te spăla pe față va trebui să pleci de la birou, pas care dă creierului un semnal să se calmeze puțin, plus că va trebui să mergi la cea mai apropiată baie. Mersul pe jos și activitatea fizică în general pot reduce stresul. În cele din urmă, apa vă poate distrage atenția creierului de la gândurile stresante și vă poate face să vă simțiți puțin mai calm.

 

  1. Descărcați-vă memoria: Când memoria computerului este supraîncărcată, intrările suplimentare trebuie salvate într-un fișier special pentru a nu încărca memoria. Exact același lucru ar trebui să se facă cu creierul tău. Deschideți un fișier text gol și lăsați-l deschis. Notați orice sarcină la care vă puteți gândi. Când plasați sarcini pe o notă, creierul dumneavoastră își eliberează o parte din memorie, astfel încât să vă puteți gândi la sarcina curentă.

 

  1. Prioritizează sarcinile: După ce notezi sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești, ar trebui să le prioritizezi. În acest fel, veți putea afla ce sarcini sunt urgente și care pot fi amânate, mai degrabă decât să vă supraîncărcați creierul dintr-o dată.

 

  1. Trecerea la sarcini scurte și ușoare: O parte din stresul de la locul de muncă provine din pierderea încrederii. Într-un program solid de încredere în sine, am spus că atunci când o persoană nu poate face față sarcinilor dificile, se stresează ușor. Când lucrați și faceți o sarcină ușoară, încrederea dvs. poate reveni încet și stresul poate fi redus. În plus, a fi blocat într-o sarcină complexă care necesită timp va duce la mai mult stres, mai ales dacă ești blocat în timp.

 

  1. Izolați-vă dacă este posibil: Când suntem stresați, orice semnal extern, cum ar fi zgomotul, ne poate crește nivelul de stres. Dacă te poți izola imediat ce te simți stresat, vei permite minții tale să se calmeze puțin.

 

  1. Niciodată Multitasking: Contrar credinței populare, creierul nostru nu a fost conceput pentru a fi multitasking. Dacă ai încercat să faci două lucruri diferite în același timp în timp ce te simți stresat, atunci șansele tale de a te simți rău vor crește semnificativ.

 

  1. Nu lăsa în urmă o sarcină necomplicată: dacă nu ai terminat o sarcină, creierul tău se va îngrijora chiar și atunci când începi să lucrezi la următoarea. Asigurați-vă că finalizați fiecare sarcină înainte de a trece la următoarea.

Prevenirea stresului este și mai bună

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea. Dacă ai urmat pașii de mai sus înainte de stres, îți vei reduce șansele de a fi stresat.

 

Multe dintre obiceiurile pe care le facem zilnic, cum ar fi multitasking-ul, promovează stresul, motiv pentru care mulți dintre noi suntem stresați în fiecare zi. Cel mai bun mod de a face față stresului este să-ți schimbi obiceiurile pentru a-l preveni.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.