Două Motive pentru care Ești Încă Blocat în Trecut

De ce ești încă prins în trecut?

Alegerea este întotdeauna motivul. Majoritatea oamenilor cred că sunt blocați din cauza trecutului lor. Îi întrebi de ce nu fac progrese în viață și îți arată degetele spre o copilărie dificilă, părinți agresivi și un trecut neplăcut.

De ce majoritatea psihologilor nu ajută cu adevărat? Se explică prin „etichetarea persoanelor cu anumite tulburări și apoi încurajarea acestora să creadă că nu există cale de ieșire”. În zilele noastre, nu este neobișnuit să găsești pe cineva care crede cu tărie că va avea întotdeauna o viață proastă doar pentru că a fost abuzat sau neglijat în copilărie.

Și, desigur, această tendință este o absurditate totală, deoarece se bazează exclusiv pe lipsa de cunoștințe. Când îți dai seama că fiecare lucru rău care s-a întâmplat în trecut poate fi inversat prin corectarea prezentului, atunci vei fi eliberat.

Exemplu de Conștientizare

De exemplu, persoanele care sunt abuzate de părinți până când simt că nu au nicio valoare. În acest caz, nimeni nu le poate învinui… nu au fost responsabili pentru asta. Cu toate acestea, trebuie să lucrezi la încrederea în sine și să te simți bine din nou. De ce ești încă prins în trecutul tău și dacă problema este atât de simplă, de ce sunt atât de mulți oameni prinși în trecut?

Găsirea Explicațiilor

Când i se întâmplă un lucru rău cuiva, el încearcă repede să-l explice. Creierul uman este conceput în așa fel încât urăște incertitudinea și, prin urmare, cere întotdeauna explicații pentru lucruri care nu îi sunt clare. De aceea te gândești adesea la oameni misterioși sau la cei care îți trimit semnale mixte.

Acum, deoarece problemele din trecut sunt mari probleme, încercăm să găsim explicații pentru ele și de aici începe problema. În loc să ne dăm seama că avem de-a face cu oameni instabili, cu persoane care au nevoie de ajutor sau chiar cu psihopați, presupunem rapid că problema este cu noi.

De aceea, atât de mulți oameni își pierd încrederea atunci când judecă totul din perspectiva unui trecut dificil. Ei presupun că a fost ceva în neregulă cu ei și, prin urmare, au fost maltratați.

Gândirea Incorectă

Când o persoană începe să gândească astfel, judecând din trecutul său, crede că problema este cu el și nu cu ceilalți. Cum să scapi de trecut? Pentru a scăpa de trecut, trebuie să urmezi acești pași simpli:

1. Realizează că nu ești tu

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a te elibera de trecut este să-ți dai seama că nu ești responsabil pentru abuzurile care ți s-au întâmplat recent. Când realizezi acest lucru, o mulțime de încredere îți va reveni.

2. Asumă-ți responsabilitatea pentru viața ta

În loc să lipsești etichete ciudate sau să presupui că ai devenit eronat din cauza trecutului, vezi că există posibilitatea de a repara lucrurile și de a-ți îmbunătăți viața. Da, trecutul a fost rău și nu ești responsabil pentru acesta, dar ești responsabil pentru alegerile pe care le vei face de acum înainte.


Cauze psihologice ale tulburării obsesiv-compulsive

Nu asta crezi tu?

La fel ca orice altă tulburare mentală pe care o cauți pe internet pe Google, atunci când cauți cauza TOC, prima reacție pe care o primești este că este parțial genetică și parțial din cauza factorilor de mediu.

Școlile de psihologie care nu cred cu greu în psihoterapie vă vor oferi de obicei răspunsul și vă vor spune că medicina este un leac, iar școlile care oferă soluții reale, cum ar fi Școala Adler, vă vor spune întotdeauna că, chiar dacă există ceva în spatele acestei boli, există și un motiv psihologic. Dacă există o ușoară componentă genetică.

Cauze psihologice ale tulburării obsesiv-compulsive

  1. Vina excesivă: Îngrijorarea și tulburarea obsesiv-compulsivă pot fi o formă de auto-pedepsire, care apare atunci când oamenii se simt vinovați puternic. Dacă nu reușești să respecți standarde religioase sau morale foarte ridicate, atunci poți crede că ar trebui să fii pedepsit. În acest caz, mintea ta subconștientă poate începe să îți trimită gânduri îngrijorătoare, care vor deveni în curând tulburări obsesiv-compulsive severe, doar pentru a te pedepsi.
  2. Conflict intern grav: Dacă o parte din tine dorește ceva și cealaltă parte nu dorește acel lucru, atunci poate apărea un conflict grav în mintea ta. Când o parte a creierului tău va încerca puternic să blocheze anumite gânduri, o altă parte va continua să trimită aceste gânduri la suprafață. De exemplu, dacă o femeie dorește să divorțeze de soțul ei, dar crede că nu ar trebui să o facă niciodată, atunci poate începe să aibă gânduri compulsive care îl rănesc.
  3. Încercări de a arăta superioritate: TOC este uneori o încercare indirectă de a ajuta oamenii neajutorați să se simtă superiori. Dacă o persoană simte că este neajutorată sau nedemnă, atunci mintea sa subconștientă poate juca trucuri pentru a-i face să simtă că este mai valoroasă decât ceilalți. De exemplu, spălarea excesivă a mâinilor poate face ca această persoană să se simtă mai curată și mult mai bună decât altele.
  4. Gândire extrem de rigidă: Atunci când viața unei persoane este prea strictă, atunci când persoana este excesiv de responsabilă sau când persoana respectă reguli foarte stricte în viață, este mai probabil să sufere de tulburare obsesiv-compulsivă. În acest caz, acest mod structurat de gândire promovează gândirea obsesivă. Educația strictă este o altă posibilă cauză a tulburării obsesiv-compulsive, deoarece această persoană a învățat cum să fie foarte dură atunci când se judecă pe sine.
  5. Trăirea în amenințări constante: Dacă această persoană se simte întotdeauna amenințată în viață, poate începe să-și facă griji des. Pe măsură ce oamenii se îngrijorează din ce în ce mai mult, creierul lor se va obișnui să se îngrijoreze până va deveni foarte ușor de îngrijorat. Dacă această afecțiune persistă, poate deveni cu ușurință tulburare obsesiv-compulsivă. Sentimentele de nesiguranță pot duce, de asemenea, la tezaurizare compulsivă sau colectarea obiectelor nedorite, ceea ce poate oferi oamenilor un fals sentiment de securitate și bogăție.
  6. Vrei să eviți ceva: Dacă persoana este prea speriată pentru a face un anumit test, atunci mintea sa subconștientă o poate obliga să efectueze controale compulsive tot timpul, împiedicându-i astfel să facă testul. În acest caz, scopul subconștient este de a împiedica testarea valorii de sine a oamenilor. Acest tip de tulburare obsesiv-compulsivă apare atunci când oamenii au credințe false despre eșec și au o stimă de sine scăzută.

 

Articole Recomandate

 

Fii conștient de alegerile tale și depășește blocajele din trecut pentru a trăi o viață mai împlinită și mai fericită!

google-site-verification=VsVgYkazch8mxGNV7H7KwoQLu7654uOQJEGuFuH05PA