...

De ce chestia asta?

Așa că stăteai jos, făcând o sarcină pe computer, apoi ai văzut dintr-o dată o imagine aleatorie care ți-a atras total atenția, în măsura în care ai dat clic pe ea pentru a vedea unde duce. Sunt destul de sigur că această situație ți s-a întâmplat de atâtea ori înainte.

 

Când a fost ultima dată când cineva ți-a atras atenția într-o secundă?

Și de ce te uiți uneori la unele lucruri și apoi căsci în loc să te simți curios sau interesat?

Răspunsul este simplu. Există un anumit algoritm care rulează în creierul tău ori de câte ori vezi ceva și dacă acel lucru ti s-a părut util creierul tău te va face să te interesezi mai mult de el sau cu alte cuvinte chestia asta îți va atrage atenția.

5 motive pentru care unele lucruri vă atrag instantaneu atenția

  1. Pentru că ai nevoie de el: Indiferent dacă ești conștient sau nu, mintea ta este mereu într-o căutare constantă a lucrurilor care te pot ajuta să-ți satisfaci nevoile importante. Sunt destul de sigur că știi deja că o imagine cu mâncare ți se va părea mult mai interesantă dacă ți-ar fi foame. Același lucru este valabil și pentru foamea emoțională care determină gama largă de lucruri pe care le-ar putea găsi interesante.
  2. Este roman: mințile noastre sunt mult mai stimulate de noutate decât ai putea crede vreodată. Doar să vezi ceva ce nu ai văzut niciodată până acum te poate pune în legătură, chiar dacă acel lucru nu a fost direct legat de nevoile tale de bază.
  3. Nu poți înțelege: Îți amintești ultima dată când ai căutat câteva informații online? Îți amintești când te-ai oprit? Cel mai probabil te-ai oprit când ai primit răspunsurile. Lucrurile pe care nu le înțelegem ne captează rapid atenția și ne obligă să ne gândim și mai mult la ele. Cu cât pari mai misterios, cu atât vei atrage mai mult atenția țintei tale.
  4. Pentru că vrei să fugi: Uneori lucrurile ne atrag atenția pentru că vrem să fugim de momentul actual. Nostalgia este un exemplu grozav în care ceva plăcut care s-a întâmplat din trecut ne atrage rapid atenția și ne obligă să ne răsfățăm cu gânduri despre trecutul frumos.
  5. Pentru că este drăguț: S-ar putea să vă întrebați ce legătură are drăguțenia cu atragerea atenției, dar, de fapt, studiile au arătat că suntem pregătiți să fim distrași de lucruri mici drăguțe. Indiferent dacă este o pisică mică sau un bebeluș frumos, algoritmul din creierul nostru ne atrag repede atunci când întâlnim drăgălășenia.

 

• Cum puteți utiliza aceste informații?

Puteți folosi aceste informații pentru a face două lucruri. Primul este să te înțelegi perfect pe tine și nevoile tale. La urma urmei, dacă ai ști de ce unele lucruri îți captează atenția, atunci vei fi capabil să-ți dai seama rapid nevoile tale de bază și lucrurile care contează cel mai mult pentru subconștientul tău.

A doua utilizare este aceea de a putea capta atentia oamenilor. Indiferent dacă vindeți un produs sau doar încercați să atrageți pe cineva care vă place, va trebui să aflați ce atrage atenția țintei dvs. Fiecare persoană are nevoi diferite și, din cauza acestor diferențe, ceea ce atrage o persoană s-ar putea să nu-l atragă pe cealaltă. Acesta este motivul pentru care cel mai bun mod de a atrage pe cineva la tine este să-l înțelegi mai întâi.

https://www.joculvietii.ro/rezervacinesunteu/5-motive-pentru-care-unele-lucruri-va-atrag-instantaneu-atentia/
post

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.