...

Presiunea colegilor vă poate distruge viața

Mulțimea nu are întotdeauna dreptate

Nouă oamenilor ne place să ne potrivim, să fim acceptați și acceptați. Aceste dorințe puternice îi obligă pe cei mai mulți oameni să răspundă presiunii colegilor schimbându-și strategiile. Este foarte frecvent ca o persoană să-și schimbe planurile sau să le regândească sub presiunea prietenilor și a familiei.

Mai presus de toate, integrarea poate părea o idee bună. La urma urmei, dacă un grup de oameni (în acest caz prietenii tăi) au crezut că ceva nu este în regulă, trebuie să fie greșit, nu?

Răspunsul scurt este nu. Multe studii au arătat că gândirea de grup poate fi părtinitoare și poate duce la rezultate teribile.

 

Majoritatea oamenilor nu sunt suficient de curajoși pentru a-și asuma riscuri, oamenii preferă să rămână în zonele lor de confort, iar majoritatea oamenilor pe care îi întâlnești au convingeri false despre viață. Prin urmare, presiunea colegilor poate fi foarte periculoasă în unele cazuri. În acest articol, vă voi povesti despre 5 situații celebre în care o astfel de presiune v-ar putea strica viața.

 

5 moduri în care presiunea prietenilor tăi îți poate distruge viața

  1. Intrarea într-o relație proastă: Dacă majoritatea prietenilor tăi sunt într-o relație, probabil că te-au convins deja că ceva nu este în regulă cu tine. Încercarea de a intra într-o relație doar pentru că toți ceilalți o fac sau pentru că îmbătrânești poate duce la alegeri dezastruoase.
  2. Înscrieți-vă la o universitate greșită: nu înțelegeți greș Facultatea poate fi grozavă, dar numai pentru cei care au nevoie. Sub presiunea colegilor, atât de mulți oameni pierd ani prețioși din viața de student doar pentru a descoperi că acei ani au fost o pierdere totală de timp. Ar trebui să te înscrii la facultate doar dacă vrei cu adevărat, nu pentru că toată lumea din orașul tău o face.
  3. Păstrarea unui loc de muncă groaznic: este normal ca o persoană care își urăște viața pentru job să o păstreze din cauza presiunii prietenilor. Majoritatea oamenilor sunt prea nesiguri pentru a renunta la locul de munca sau pentru a deveni antreprenori. Din acest motiv, persoana care le spune prietenilor săi că vrea să renunțe este mereu sub presiune să-l oprească.
  4. Calea sigură: atât de mulți oameni doresc să înceapă o afacere și să devină propriul lor șef, dar prietenii lor continuă să le spună că este o modalitate periculoasă. Drept urmare, atât de mulți oameni urmează o cale pe care o urăsc doar pentru că prietenii lor i-au convins că aceasta este calea cea mai sigură. Da, poate fi mai sigur, dar dacă nu vă satisface ambițiile și nevoile personale, cu siguranță vă va duce la depresie
  5. Viață greșită: Fiecare persoană are propriile nevoi, dorințe și alte lucruri care îl fac fericit. Lucrurile care te fac fericit pot fi foarte diferite de lucrurile care-ți fac prietenii fericiț Sub presiunea colegilor, oamenii se mută în turme, fac aceleași lucruri și majoritatea ajung să aibă vieți mizerabile.

 

Curajul este soluția

Deci, care este soluția pentru a pune capăt efectelor negative ale presiunii colegilor? După cum spune titlul, este curaj. Dar nu poți fi curajos doar îndreptându-ți mintea, pentru că trebuie să cunoști și câteva fapte importante.

Trebuie să știi că majoritatea oamenilor nu sunt curajoși și majoritatea oamenilor sunt nefericiți. Trebuie să știi că mulțimile iau de obicei decizii proaste. trebuie să știi că oamenii fericiți sunt o minoritate.

 

Trebuie să știți că grupurile sunt mai precaute și mai reținute. În cele din urmă, trebuie să știi că dacă nu-ți urmezi propriul drum, nu lucrezi la propriile tale vise și nu-ți îndeplinești propriile nevoi, nu vei găsi niciodată fericirea în viață.

https://www.joculvietii.ro/rezervacinesunteu/5-moduri-in-care-presiunea-colegilor-iti-poate-distruge-viata/
post

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.